Skip to main content

AB Invest og HENT har inngått avtale om bygging av VY Hemsedal hotell og fritidsleiligheter. Avtalen er et resultat av en forutgående utviklingsprosess som har pågått gjennom vinteren 2017/18.

– Det er svært gledelig å starte byggingen av VY Hemsedal. HENT setter stor pris på nok en gang å få tillit fra AB Invest for gjennomføring av et stort prosjekt. Vi har over tid etablert et samhandlingsmønster både under prosjektutvikling og bygging som har vist seg å fungere utmerket for begge parter. Vi vet at det også denne gang handler om å bygge opp rundt sterke ambisjoner og tydelige målsetninger, sier Knut Alstad, konserndirektør Marked og Eiendom i HENT.

VY Hemsedal bygges i Tottskogen, et av Hemsedals mest attraktive områder midt mellom alpinanlegget og sentrum. VY Hemsedal vil bestå av 155 hotellrom og 47 fritidsleiligheter. Bygget består av fire fløyer som møtes i et midtparti. Totalt har bygget et omfang på om lag 17.000 kvm over fem etasjer inklusive parkeringskjeller.

Hotellet er en del av en større utbygging hvor det vil komme ytterligere 100 leiligheter fordelt på flere byggetrinn de kommende årene. Overlevering av hotellet er beregnet til jul 2019, og leilighetene til vinterferien 2020.

– I mer enn 10 år har vi jobbet tett med HENT om store utviklingsprosjekter, og nå er vi klare til å ta fatt på enda et stort, spennende og krevende prosjekt. Denne gangen et unikt anlegg med både hotell og fritidsleiligheter under samme tak. I likhet med tidligere prosjekter har vi også denne gangen hatt fokus på å kombinere høy kvalitet med en effektiv prosjektering- og byggeprosess. Leilighetssalget startet i slutten av februar, og i midten av april var 40 av 47 leiligheter solgt. Siden da har vi vært gjennom en intens, kreativ og løsningsorientert prosjekteringsfase, og nå ser vi fram til selve byggingen. Spaden er allerede satt i jorda, sier Anders Buchardt i AB Invest.