Skip to main content

Hurum Eiendomsselskap KF og HENT AS har inngått avtale om bygging av Hurum helsehus. Bygget er på i overkant av 11.000 kvadratmeter, med en kontraktramme på over 390 millioner kroner.

Bygningsmassen skal inneholde fem avdelinger med boligfunksjoner (totalt 110 senger), to dagsenter, rom for behandling, aktivitet og service, en administrasjon og ulike spesialrom, deriblant base for hjemmetjenester og et eget produksjonskjøkken.

– Dette er en viktig milepæl og en stor dag for Hurum kommune, sier styreleder i Hurum Eiendomsselskap KF, Marit Sætre Vannebo.

Styret vedtok å tildele kontrakt for prosjektet Hurum helsehus til HENT allerede i november i fjor. Endelig politisk vedtak ble fattet i kommunestyret 11. desember, og mandag 18. februar kunne kontrakten endelig signeres.

– Vi gleder oss til å komme i gang med neste fase, som vil være detaljering og justering av prosjektet. Mye er allerede avgjort gjennom tilbudet vi fikk fra HENT AS og forhandlinger med entreprenøren, og vi mener at vi har fått til en veldig god løsning, sier Steinar Østli Andreassen, teknisk sjef i Hurum Eiendomsselskap KF i en pressemelding.

HENT AS har gjennom flere prosjekter opparbeidet seg god erfaring med å bygge helsehus rundt om i Norge.

– Vi takker for tilliten fra Hurum kommune og gleder oss til å ta fatt på byggingen av Hurum helsehus, som har en meget god beliggenhet på Filtvet. Vi skal nå inn i en samspillsfase med byggherre som varer frem til mai. Her vil vi i samarbeid med BH og brukere, optimalisere planene. Vi ser frem til et godt og givende samarbeid med byggherre og brukere, oppsummerer prosjektutvikler Rune Dahlberg i HENT AS.

Fremme fra venstre: Berit Helgesen, daglig leder Hurum Eiendomsselskap KF, John-Ivar Myhre, konserndirektør strategi og forretningsutvikling i HENT AS,, Marit Sætre Vannebo, styreleder Hurum Eiendomsselskap KF, Rune Dahlberg, prosjektutvikler i HENT AS. Bak fra venstre: Steinar Østli Andreassen, teknisk sjef i Hurum Eiendomsselskap KF, Iver Fjæstad, prosjektleder i Asker kommune, Karen Sannes, avtroppende prosjektleder helse i Hurum kommune og Stian Kalsaas innleid prosjektleder for BH fra Prodecon.