Skip to main content

I mars 2019 inngikk HENT en samspillsavtale med Bergen kommune om å utvikle et forprosjekt og kalkulere målpris i samspill for Kronstad oppveksttun. Nå går prosjektet over til detaljprosjektering og bygging.

Kronstad oppveksttun består av Kronstad skole og Hunstad skole som skal bygges sammen med en gangbro over til et oppveksttun for 300 elever og 80 barnehagebarn. Totalt blir det på cirka 10 000 kvadratmeter, hvorav om lag halvparten er nybygg.

I oktober var forprosjekt og målpris klarlagt, samt grunnlag for en ny reguleringsplan for området, opplyser HENT i en pressmelding. Målpris er på 297 millioner kroner eks.mva.

Det har vært knyttet spenning til vedtak om både reguleringsplan og økte bevilgninger som var grunnet omfangsøkning i prosjektet og blant annet nytt svømmebasseng og gymsal.

Nå er begge sakene vedtatt i bystyret, og prosjektet går dermed umiddelbart over til neste fase – detaljprosjektering og bygging.

Byggearbeidene starter opp 27.juli med ferdigstillelse mai 2022. Prosjektet skal stå ferdig til skolestart høsten 2022.

– Vi ser virkelig fram til å begynne med fase 2 i samspillsentreprisen med HENT AS og er glade for at prosjektet nå har gått fra 2 byggetrinn til 1 byggetrinn sier prosjektleder i Bergen kommune Gerd Hole i pressemeldingen.

Skoleelevene må busses til en annen skole, men med dette grepet vil skolen stå ferdig ett år tidligere.

– HENT vil gjerne takke så langt for et svært konstruktivt og godt samarbeid med Bergen kommune, brukere og prosjekteringsgruppen, uttaler prosjektleder Simon Stevnebø i HENT i pressemeldingen.
Prosjekteringsgruppen består av LINK Arkitektur, Multiconsult, Rambøll, Firesafe og Skala Rådgivende Ingeniører AS. SAMTEK er valgt som teknisk totalentreprenør.

F.v. Willy-Andre Gjesdal, direktør Etat for utbygging Bergen kommune, Gerd Hole, prosjektleder Bergen kommune, Simon Stevnebø, prosjektleder HENT, Marianne Larsen Midtun, prosjekteringsleder HENT, Sigve Hodneland, avdelingsleder HENT.