Skip to main content

Heimdal Bolig, med HENT som entreprenør, skal nå bygge 253 studentboliger i nærheten av Gløshaugen campus, til en verdi av 343 millioner kroner. Boligene skal Breeam-sertifiseres.

Universitetsbyen Trondheim vokser, og undervisningsinstitusjonene med Norges tekniske-naturvitenskaplige universitet (NTNU) i spissen har behov for flere og bedre boliger for studentene.

Heimdal Bolig AS har lenge hatt et ønske om å utvikle et botilbud nært Gløshaugen campus. Prosjektet N6 er den største satsingen på studentboliger som selskapet har gjort siden oppstarten for over 30 år siden. N6 inneholder 353 studentboliger, fordelt på ettroms og to roms leiligheter slik at det totalt vil bo inntil 490 studenter i prosjektet.

– N6 vil bli tett knyttet opp mot naboprosjektet N4 som inneholder 253 studentboliger fordelt på ettroms, toroms og kollektiv, med 315 senger. N4 er under bygging og ferdigstilles til studiestart 2020, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Variert størrelse
N6 vil inneholde studentboliger av variert størrelse og pris. Alle enheter har følgende felles; eget bad, kjøkken med alle hvitevarer, seng og ellers fullt møblert.

– Her kan studentene ta med seg PC og flytte rett inn. Det er spennende å lansere et tilbud som ikke byens studenter har hatt tidligere, sier prosjektsjef Lars Meland hos Heimdal Bolig. Prosjektet inneholder mange små og store fellesareal som for eksempel resepsjon, vaskeri, lesesaler, co-working areal, multimediarom samt stor takterrasse.

– Vi ønsker at studenten skal ha muligheter til å styre hverdagen sin selv, kunne trekke seg tilbake til sin egen bolig for matlaging og hvile, og samtidig ha trygghet for at det fins mange gode muligheter for å møtes enten på små eller store sosiale soner fordelt i hele bygget. Resepsjon vil være betjent i store deler av døgnet, hele bygget utstyres med det siste innen trådløst wifi som gir alle meget god dekning innenfor egen bolig, i alle felles rom samt på takterrassen, sier Meland.

Heimdal Bolig startet med utviklingen av prosjektet med en ambisjon om at prosjektet skulle sette en ny standard for selskapets prosjekter.

– Dette har vi lyktes med gjennom et tett samarbeid med Husbanken som har gitt prosjektet lån til oppføring av miljøvennlige boliger. Prosjektet hadde i utgangspunktet et lavere ambisjonsnivå enn hva vi til slutt endte på. Vi var i utgangspunktet innstilt på å tilfredsstille Husbankens krav til Miljøvennelige boliger basert på kravene til inneklima og miljøvennlige materialer og byggemetoder. Men gjennom arbeidet med disse kravene og et godt samarbeid med entreprenørmarkedet fikk vi løftet prosjektets miljøprofil ytterligere. Dette er noe vi kan takke entreprenørmarkedet generelt og HENT spesielt for, sier prosjektdirektør Børge Aunaas.

HENT skal bygge
HENT ble etter en jevn konkurranse valgt som entreprenør på bakgrunn av at de var mest fremoverlent med tanke på å tilby et Breeam-sertifisert prosjektet.

– Vi i HENT synes det er spennende å kunne vinne denne typen konkurranser hvor vi kan både øke byggherrens kompetanse på bærekraftige løsninger, og også utvikle bransjen mot bedre forståelse for at bærekraftige løsninger er lønnsomt både på kort og lange sikt, sier produksjonssjef i HENT Ben-Stian Unhjem.

HENT er fornøyd med å inngå den første kontrakten med Heimdal Bolig på over 12 år.

– Selskapene har siden eierskiftet i 2007 ikke hatt felles prosjekter, det er derfor ekstra artig at det første prosjektet vi har blitt tildelt er et prosjekt som kan sette en ny standard for studentbolig-prosjekter og som sikrer oss en god produksjon i både 2020 og 2021, sier teamleder kalkulasjon Andreas Lund i HENT. Bygget blir på åtte etasjer, har en kontraktramme på 343 millioner kroner, og skal være innflyttingsklart til studiestart høsten 2022.

– Hverdagen er på alle måter preget av koronaviruset og samfunnets kamp for å begrense smitten. I slike tider er det ekstra hyggelig og viktig å vise både for oss selv og omgivelsene at det jobbes hardt med å holde hjulene i gang, sier produksjonssjef i HENT Ben-Stian Unhjem.