Skip to main content

I Trondheim har HENT ferdigstilt en ny skole i massivtre. Miljøambisjonene for Huseby skole har vært høye. Skolen er også en del av områdeløftet på Saupstad-Kolstad, som er en av tre finalister i konkurransen om å bli Norges mest attraktive sted i 2021.

Huseby skole er bygd med passivhusstandard, energimerke A, har solceller og skal sertifiseres etter BREEAM Very Good. I tillegg har byggeplassen vært fossilfri.

– Det har vært et stort privilegium å arbeide med Huseby skoler. Vi har hatt et godt samarbeid med entreprenør og arkitekt. Skolen er for det meste oppført i massivtre, og vi er svært begeistret for at så å si alle overflater er i tre (massivtre, treskiktplater, spilepanel eller finerplater). Det ser ut til at både elever og ansatte har tatt bygget godt imot, og vi håper alle vil trives i det flotte bygget som også er en del av områdeløftet på Saupstad-Kolstad, forteller Hege Herdlevær, prosjektleder i Trondheim eiendom – utbygging.

Skolen er for elever fra 1.-10. trinn, har plass til 700 elever på barnetrinnet og 450 elever på ungdomstrinnet. I tillegg har den avdeling for minoritetsspråklige elever, ressurssenter for hørsel og tegnspråk, og bydelsavdeling for Trondheim kommunale musikk- og kulturskole.

– Huseby skole er blitt en veldig fin skole. Fra oppstarten har vi hatt en god prosess og samarbeid med byggherre og underentreprenørene. Involveringen har vært god og vi er stolte over skolen vi har bygd sammen, forteller prosjektleder i HENT, Eskil Kulsetås.

Fakta Huseby skole

Byggherre: Trondheim kommune
Areal: 14 150 m2
​​​​​​​Innhold: Ny skole for 1-10. trinn med 700 elever på barnetrinnet og 450 elever på ungdomstrinnet, avdeling for minoritetsspråklige elever, ressurssenter for hørsel og tegnspråk, og bydelsavdeling for Trondheim kommunale musikk- og kulturskole.
Kontraktstørrelse: 400 MNOK
Entrepriseform: Totalentreprise m/samspill
Byggeperiode: april 2019 – juli 2021
​​​​​​​Bærekraft: massivtre, passivhus, fossilfri byggeplass​​​​​​​, solceller, og BREEAM Very Good, energimerke A