Skip to main content

I Jåttåvågen i Stavanger skal det bygges nesten 70.000 kvadratmeter med moderne og fleksible kontorlokaler. HENT AS er valgt som totalentreprenør for milliardprosjektet.

–Valhall er et betydningsfullt oppdrag i en betydningsfull region, sier Knut Alstad, konserndirektør for marked og utvikling i HENT AS.
–Vi takker for tilliten og ser frem nå frem til å få igangsatt en solid prosjektgjennomføring og det videre samarbeide med alle involverte i prosjektet.

Illustrasjon: Brandsberg-Dahls Arkitektkontor

Valhall: Et samhandlingsprosjekt
–Det siste kvartalet har vi hatt en svært god samhandlingsfase mellom byggherre, leietakere og HENT, sier Øystein Nordskog, prosjektdirektør i HENT AS. –Vi er glade for at prosjektet nå skal realiseres.

Samhandlingsprosjekter har i løpet av de siste årene blitt en av HENT AS sin mest etterspurte enterpriseform. Etter samhandling gjennom prosjektavtalen til HENT er partene nå enige om totalentreprisene. Prosjektet på 70 000 kvm skal etter planen stå ferdig i løpet av medio 2025. Avtalen som er inngått er på rundt 2 milliarder eks. mva.

–Vi har hatt et veldig bra samarbeid med HENT, Aker BP og Aker Solutions i samhandlingsfasen, sier Målfrid Holme, daglig leder i Hinna Park Utvikling. –Vi gleder oss til fortsettelsen.

En spennende region
Nå ser daglig leder i HPU frem til oppstarten av prosjektet:

–Prosjektet Valhall vil være en fantastisk start på videreutviklingen av hele område i Hinna Park fase 2, sier Holme. –Det er utrolig stas å bygge et av de største kontorbyggene i regionen.

Prosjektet er et godt startskudd for en solid etablering for HENT AS i regionen:

–Rogaland er et spennende område i tiden som kommer og permanent tilstedeværelse vil være en viktig satsning for HENT fremover, sier Alstad.

Foto fra pressekonferansen 14. juni 2022. Personene på bildet: Fra venstre: Marius Gjære, Aker Solutions, Hans Kjetil Aas, styreleder i Hinna Park Utvikling AS, Ine Dolve, Aker BP, Målfrid Holme, daglig leder i Hinna Park Utvikling AS og Øystein Nordskog, prosjektdirektør i HENT AS