Skip to main content

Nordec skal blant annet levere stål og betongelementer til HENT sitt prosjekt for Freyr, Giga Arctic i Mo i Rana.

Nederst fra venstre: Aleksei Karttunen, project manager i Nordec OY og Bahadir Sert, innkjøpssjef i HENT AS. Bakerst fra venstre: Eirik Røhme, tilbudsleder i HENT AS og Vidar Solem, prosjektleder HENT AS.

Nordec OY er valgt som totalunderentreprenør for råbygg etter en innledende fase hvor erfaring fra prosjekter med tilsvarende kompleksitet, kompetanse og kapasitet var vektlagt.

HENT AS og Nordec OY har samhandlet om leveransen av tjenester og råvarer til batterifabrikken på Mo i Rana i rundt ni måneder. Det ble besluttet av byggherre FREYR Battery og HENT å ta med råbyggsentreprenøren allerede i samspillsfasen, for å sikre korrekt prisbilde, framdrift og optimalisering av løsninger:

– Samarbeidet vi har hatt i samspillsprosessen har vært godt og vi har hatt en proaktiv samarbeidspartner i Nordec under denne fasen, sier Bahadir Sert, innkjøpssjef for kalkulasjon og innkjøp i HENT.

Prosjektsjef i Nordec, Aleksei Karttunen, fortsetter:

– Vi er veldig takknemlige for tilliten ved involvering i prosjektet fra en så tidlig fase.

HENT og Nordec går nå videre til samarbeidets andre fase; gjennomføringsfasen.

17.500 tonn med stål
Arbeidet til Nordec har oppstart i disse dager. Her skal de blant annet levere rundt 17.500 tonn med stål, 65.000 kvadratmeter med brannvegger og komplett taktekking.

– Kontrakten vi har inngått med Nordec er blant de største leverandørkontaktene HENT har inngått så langt forteller Sert. – Nordec har ansvar for egen prosjektering i tillegg til både levering og utførelse av råbygg, fasadeelementer, komplette takkonstruksjoner og innvendige brannskillevegger. Arbeidet deres vil etter planen være ferdigstilt i løpet av 2023.

– Vi i Nordec er veldig glade for å kunne gjennomføre dette prosjektet sammen med HENT og Freyr. Vi forstår behovene og forventningene til våre samarbeidspartnere, sier Karttunen. – Nå jobber vi aktivt videre for å oppnå målene og for å bistå på best mulig måte.